perjantai 26. lokakuuta 2012

Tähänastisesta toiminnasta

Eusebioksen kilta sai alkunsa kesällä 2011, kun historian opiskelijat Ossi Tammisto ja Anna Sassali huomasivat, että kristittyjen historian opiskelijoiden joukko voisi kokoontua yhteen myös varsinaisten opintojen ulkopuolella. Yhteistoiminta yhdistäisi huvin ja hyödyn. Ajatusta alettiin työstää yhdessä Miika Norron kanssa ja päädyttiin suunnittelemaan luku- ja opintopiirimuotoisia kokoontumisia. Konsepti muotoutui teemailloiksi, joissa joku kiltalaisista toimii teemavastaavana ja johdattaa osallistujat keskusteluun valitsemastaan aiheesta. Lisäksi olemme järjestäneet pieniä retkiä lähiseudun historiallisiin kohteisiin: syysretken Koroisiin, retken Sauvon ja Karunan kirkoille, vierailun Ett hem -museossa sekä kevätretken Fiskarsin ruukkialueelle. Ensimmäinen yleisöluento pidettiin keväällä 2012, silloin teologian tohtori ja arkeologi Eero Junkkaala luennoi aiheesta Raamatun historiallisuus arkeologisten lähteiden valossa.

Kiltalaiset ovat historian opiskelijoita ja muita nuoria historiasta kiinnostuneita, joita kristillinen vakaumus yhdistää. Kiltalaisilla on monenlaisia hengellisiä taustoja emmekä ole sitoutuneet esimerkiksi mihinkään tiettyyn kirkkokuntaan tai herätysliikkeeseen. Käsitellyt aiheet vaihtelevat kiltalaisten mielenkiinnonkohteiden mukaan. Olemme käsitelleet esimerkiksi verijuotikkaiden lääkinnällistä käyttöä, herätysliikkeiden historiaa, keskiaikaista ja modernia kuvasymboliikka sekä kosovon albaanien vaiheita. Kristillisyys näkyy toiminnassa jaettuna vakaumuksena, alku- ja loppurukouksissa sekä siinä, että keräämme kuukausikokoontumisissa kolehtia sukukansojen raamatunkäännöstyön tukemiseksi.

Toivomme, että tästä blogista tulee työkalu kaikkien kiltalaisten käyttöön ja tiedotuskanava kaikille kiinnostuneille. Aluksi julkaisemme koosteita ensimmäisen toimintavuotemme vaiheista, mutta päivitämme myös tiedotteita sekä ajantasaiset tiivistykset tämänsyksyisistä ja tulevista teemailloista.

Kiltalaisia Sauvon retkellä.

Anna Sassali, ylikirjuri
Pauliina Sassali, taidetoimikunnan tirehtööri ja blogivastaava